Roser og peoner er de blomstene jeg liker best. I dag skal jeg male røde roser. Her er de plassert  i den sorte kassen, og jeg håper de ikke forandrer seg alfor mye før maleriet er ferdig.

 

 

Det blir et lite bilde. Her er lerretet jeg skal bruke. Det er hvitt lerret, limt på finerplate. Jeg har malt over med en gråaktig farge, og det har stått og tørket over natten.

 

 

Jeg skisser opp motivet med kull og fikserer det. Jeg bruker den aller billigste hårsprayen til fiksativ, den duger helt fint. Lerretet er lite, bare 15 x 15 cm, så jeg skjønner jo fort at det ikke er plass til to roser. Vel, da blir det bare en.

 

 

Før jeg begynner stryker jeg litt malemedium over lerretet. Denne gangen har jeg valgt å bruke selvlaget Maroger malemedium. Det inneholder bly og er veldig giftig, men jeg skal jo ikke spise det  Det har konsistens som gele, blir tyntflytende når man bruker det, og det gjør at malingen tørker fort. Geleen gjør at det er lettere å legge tykkere lag med maling. Det er et medium som egner seg godt for et lite bilde som dette.

Det er viktig å få dekket hele lerretet med maling, og her er jeg godt igang.

 

 

Her er mesteparten av lerretet dekket av maling, og nå kan jeg begynne med detaljene.

 

 

Her er det blitt mer detaljert og mer maling, men mye gjenstår.

 

 

Nå har jeg lagt mørkere farve rundt rosen, da kommer den bedre fram.

 

 

Det går framover. Jeg har satt maleriet inn i rammen, det ble for vanskelig å male med skyggen (fra klossen på staffeliet) som dekket store deler av det lille maleriet. Bildet gjorde seg bedre i ramme, det ble straks større.  Jeg fortsetter å male mens det står i rammen. Fargene er gjort varmere og mørkere.

 

 

Nå er det ferdig. Et veldig lite maleri, men mye arbeid likevel. Siden det bare ble plass til en av rosene, la jeg til en liten rosenknopp slik at den fikk litt selskap.

 

 

Slik ser det ut i rammen.